Content-type: text/html OkOb Web Forum - Print Page

    
OkOb Web Forum (https://www.okob.net/yabb/YaBB.cgi)
3D Printing >> 3D Printing and RepRap X2 Discussion >> Slic3r Stop working
(Message started by: samo on Jul 18th, 2016, 7:06am)

Title: Slic3r Stop working
Post by samo on Jul 18th, 2016, 7:06am
HI ,
I have problem with Scli3r .
i test on 2 diffrent machine , Windows 7 and windows 10 .

Pronterface --> S3rPlater
Setting :
Print Setting : any of profile
Filament : any of profile
Printer : X2_V3_mirror or  X2_V3_double and X2_V3

Slic3r Stop working during Export G-Code and it just make copule of layers .
i attached the file can you please check with your slic3r please and check do you have same problem
http://www.thingiverse.com/thing:87250/#files

I have problem with all files of this things
for example
http://www.thingiverse.com/download:195440

Title: Re: Slic3r Stop working
Post by Denis Bakin on Jul 19th, 2016, 2:05pm
I see the same Slic3r crash with that STL.
Sic3r sometimes does that. Usually you can work around by fixing the object to be manifold and/or slightly changing the print settings.

I use Netfabb basic (it is free) to do automatic repairs of the slightly broken STL files. That knob STL file has a few problems, but even after the repair Slic3r was still crashing.

The next thing was to change the number of perimeters from 5 to 1 in Slic3r configuration. That solved the problem. If you do it in Slic3r plater then after exporting G-code with the # of perimeters set to 1 you can return it back to 5 and try to export G-code again. It did not crash  for me when I did that.

Title: Re: Slic3r Stop working
Post by samo on Jul 28th, 2016, 2:53am
Thank you so much



OkOb Web Forum » Powered by YaBB 1 Gold - SP 1.1!
YaBB 2000-2003. All Rights Reserved.