Welcome, Guest. Please Login or Register. Apr 1st, 2023, 10:16pm
Home Home Help Help Search Search Members Members Login Login Register Register
OkOb Web Forum « Prontface UI »


   OkOb Web Forum
   3D Printing
   3D Printing and RepRap X2 Discussion
(Moderator: Denis Bakin)
   Prontface UI
« Previous topic | Next topic »
Pages: 1  Reply Reply Notify of replies Notify of replies Send Topic Send Topic Print Print
   Author  Topic: Prontface UI  (Read 4925 times)
samo
YaBB Senior Member
****



I love YaBB 1G - SP1!

   


Posts: 31
Prontface UI
« on: Jun 16th, 2016, 1:34pm »
Quote Quote Modify Modify

Hello ,  
Please see the picture , the section for Length and speed of extrude are desable , i can not fill up with number and extrude , i check all setting but noting related for it . i had on my last windows that section active but in new windows i dont have it ,  
I need to calibrate extruder and need feed it by prontface
IP Logged
samo
YaBB Senior Member
****



I love YaBB 1G - SP1!

   


Posts: 31
Re: Prontface UI
« Reply #1 on: Jun 17th, 2016, 3:28am »
Quote Quote Modify Modify

I downloaded from prontface site this ver. intrun-Win-Slic3r-10Mar2014.zip  and this ver i can to feed manually change extrude length and speed but this ver dosent have X2V3 slic3r and skinforg setting , do have oldest ver of it
IP Logged
Denis Bakin
YaBB Administrator
*****





   
WWW

Gender: male
Posts: 163
Re: Prontface UI
« Reply #2 on: Jun 17th, 2016, 10:50am »
Quote Quote Modify Modify

No idea why this happens to you. It works fine everywhere I try it.  
 
The attached image is so low resolution that I can't see much.
What OS are you running it under?
Are you running the binary download (for which OS, is it the latest version)?
 
Try to click/unclick the "Lock" checkbox in the top right corner of the window.  
If you do not see it, then there is something wrong with the settings on your system. You might try to reinstall X2SW, or go to "File->X2 Profile Manager" and re-download default profiles for X2V3 printers.
If you do not want to start with the default profiles then try to change the options  under "Settings->options->User Interface".
« Last Edit: Jun 17th, 2016, 11:14am by Denis Bakin » IP Logged

---------------------------
Denis Bakin
samo
YaBB Senior Member
****



I love YaBB 1G - SP1!

   


Posts: 31
Re: Prontface UI
« Reply #3 on: Jun 18th, 2016, 6:04pm »
Quote Quote Modify Modify

im using windows 10 ,
i download it from your link in github (https://github.com/dob71/x2swn)  
i download prontface for march 2014 from their website and installed it , on that version i can to fillup extruder and speed section but, on the version of x2swn i can not . i have lock box on my pronface when i checked it on all option become disable and wen uncheck it all option become enable to select or change except of the extruder and speed of extruder  
here the picture  

 
 
on Jun 17th, 2016, 10:50am, Denis Bakin wrote:
No idea why this happens to you. It works fine everywhere I try it.  
 
The attached image is so low resolution that I can't see much.
What OS are you running it under?
Are you running the binary download (for which OS, is it the latest version)?
 
Try to click/unclick the "Lock" checkbox in the top right corner of the window.  
If you do not see it, then there is something wrong with the settings on your system. You might try to reinstall X2SW, or go to "File->X2 Profile Manager" and re-download default profiles for X2V3 printers.
If you do not want to start with the default profiles then try to change the options  under "Settings->options->User Interface".

IP Logged
Denis Bakin
YaBB Administrator
*****





   
WWW

Gender: male
Posts: 163
Re: Prontface UI
« Reply #4 on: Jun 18th, 2016, 10:05pm »
Quote Quote Modify Modify

I have downloaded and installed http://sourceforge.net/projects/x2sw/files/x2sw_win_1.2.0.1.exe  
under win10 (tried home and pro versions).
The UI worked fine for me.
Note that the installer and the pronterface UI have to be run "as administrator" and/or in "Windows XP sp2" compatibility mode (right click on the program or its shortcut and go to the properties->compatibility to set that).  
I doubt that that is going to affect the UI components though.
Have you already tried to uninstall and install again, or to re-download the profile with the X2 Profiler?  
If that does not work the only other thing I can suggest is to install on a different computer and assuming it is a compatibility issue with some other software to try to find out what that other software might be.
 
For the reference here's how I install it:
1. Download the x2sw_win_1.2.0.1.exe installer to the desktop;
2. Right click on the installer and on the the compatibility tab in the properties set "run as administrator" and set comptibility to "Windows XP SP2";
3. Run the installer and install software and the driver (when asked chose to create desktop icon, launch after the install);
4. When app is launched after the install download and select X2V3 generic profile, and deploy it (I'm usually using "in-place" mode);
5. If a window pops up saying profile is not compatible, click "cancel" to mark it as compatible with the current version;
6. The pronterface UI should pop up after that, close it;
7. Right click on the pronterface icon on the desktop and change the compatibility to be the same as in step 2.
IP Logged

---------------------------
Denis Bakin
samo
YaBB Senior Member
****



I love YaBB 1G - SP1!

   


Posts: 31
Re: Prontface UI
« Reply #5 on: Jun 19th, 2016, 5:48pm »
Quote Quote Modify Modify

i did exactly all the step still same problem , i have this problem on setting --> option --> Build dimention , that filled same as extruder ,  and speed , nothing show and could not fill them , there are 3 gray box  
on Jun 18th, 2016, 10:05pm, Denis Bakin wrote:
I have downloaded and installed http://sourceforge.net/projects/x2sw/files/x2sw_win_1.2.0.1.exe  
under win10 (tried home and pro versions).
The UI worked fine for me.
Note that the installer and the pronterface UI have to be run "as administrator" and/or in "Windows XP sp2" compatibility mode (right click on the program or its shortcut and go to the properties->compatibility to set that).  
I doubt that that is going to affect the UI components though.
Have you already tried to uninstall and install again, or to re-download the profile with the X2 Profiler?  
If that does not work the only other thing I can suggest is to install on a different computer and assuming it is a compatibility issue with some other software to try to find out what that other software might be.
 
For the reference here's how I install it:
1. Download the x2sw_win_1.2.0.1.exe installer to the desktop;
2. Right click on the installer and on the the compatibility tab in the properties set "run as administrator" and set comptibility to "Windows XP SP2";
3. Run the installer and install software and the driver (when asked chose to create desktop icon, launch after the install);
4. When app is launched after the install download and select X2V3 generic profile, and deploy it (I'm usually using "in-place" mode);
5. If a window pops up saying profile is not compatible, click "cancel" to mark it as compatible with the current version;
6. The pronterface UI should pop up after that, close it;
7. Right click on the pronterface icon on the desktop and change the compatibility to be the same as in step 2.

« Last Edit: Jun 19th, 2016, 5:49pm by samo » IP Logged
Denis Bakin
YaBB Administrator
*****





   
WWW

Gender: male
Posts: 163
Re: Prontface UI
« Reply #6 on: Jun 19th, 2016, 10:05pm »
Quote Quote Modify Modify

I can give you more information on the setup where it works, maybe you can compare it with yours and find what is different.
 
Here's info for my Win 10 pro system:
- Win 10 Version: 1151  
- Win 10 OS build: 10586318
- Englis (US) is the primary language (no other languages installed)  
- I have Win 10 updates configured to install automatically, so it should be all up-to-date.
 
In order to check DLL dependencies you can download the listdll tool from
https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896656
- extract the listdll.exe to your desktop
- start Pronterface UI
- start command prompt "as administrator"
- cd to %USERPROFILE%/Desktop
- run 'listdll.exe pronterface' and capture the output
- compare with http://www.okob.net/projects/reprap_x2v3/pronterface_deps.txt  
- if seeing any differences in DLL versions or paths where the DLL is located try to figure out where that different DLL might have come from.
 
Short of installing to a different PC or in a virtual machine I do not see any other way of figuring out what went wrong and making it work for you.
IP Logged

---------------------------
Denis Bakin
samo
YaBB Senior Member
****



I love YaBB 1G - SP1!

   


Posts: 31
Re: Prontface UI
« Reply #7 on: Jun 21st, 2016, 7:40pm »
Quote Quote Modify Modify

I cheked Line by line .  
all was the same except of some last Line  
 
Here for mine  
0x0000000005f80000  0xaa000   C:\Program Files (x86)\x2sw_v1.2.0.1\unicodedata.pyd
0x0000000068dc0000  0x160b000  C:\WINDOWS\SysWOW64\nvoglv32.DLL
0x0000000074830000  0x22000   C:\WINDOWS\SysWOW64\DEVOBJ.dll
0x0000000075b30000  0x42000   C:\WINDOWS\SysWOW64\WINTRUST.dll
0x0000000075c40000  0xe000    C:\WINDOWS\SysWOW64\MSASN1.dll
0x0000000074ad0000  0x179000  C:\WINDOWS\SysWOW64\CRYPT32.dll
0x0000000074800000  0x28000   C:\WINDOWS\SysWOW64\ntmarta.dll
0x000000006fbe0000  0x44000   C:\WINDOWS\SysWOW64\WINSTA.dll
0x000000006edb0000  0x6000    C:\WINDOWS\SysWOW64\msimg32.dll
0x0000000061550000  0x1f1000  C:\WINDOWS\SysWOW64\DWrite.dll
 
And here yours
 
0x0000000009a50000  0xaa000   C:\Program Files (x86)\x2sw_v1.2.0.1\unicodedata.pyd
0x00000000713d0000  0x15000   C:\WINDOWS\SysWOW64\atiglpxx.dll
0x000000000aad0000  0x193b000  C:\WINDOWS\SysWOW64\atioglxx.dll
0x00000000712d0000  0xf5000   C:\WINDOWS\SysWOW64\atiadlxy.dll
0x00000000740b0000  0x19000   C:\WINDOWS\SysWOW64\USERENV.dll
0x0000000073cb0000  0x14b000  C:\WINDOWS\SysWOW64\PROPSYS.dll
0x00000000715d0000  0x22000   C:\WINDOWS\SysWOW64\DEVOBJ.dll
0x00000000777d0000  0x42000   C:\WINDOWS\SysWOW64\WINTRUST.dll
0x0000000074850000  0xe000    C:\WINDOWS\SysWOW64\MSASN1.dll
0x0000000077170000  0x179000  C:\WINDOWS\SysWOW64\CRYPT32.dll
0x00000000712a0000  0x27000   C:\WINDOWS\SysWOW64\atigktxx.dll
0x00000000716a0000  0x6000    C:\WINDOWS\SysWOW64\msimg32.dll
0x0000000069940000  0x1f1000  C:\WINDOWS\SysWOW64\DWrite.dll
 
in mine some DLL missed  
 
on Jun 19th, 2016, 10:05pm, Denis Bakin wrote:
I can give you more information on the setup where it works, maybe you can compare it with yours and find what is different.
 
Here's info for my Win 10 pro system:
- Win 10 Version: 1151  
- Win 10 OS build: 10586318
- Englis (US) is the primary language (no other languages installed)  
- I have Win 10 updates configured to install automatically, so it should be all up-to-date.
 
In order to check DLL dependencies you can download the listdll tool from
https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896656
- extract the listdll.exe to your desktop
- start Pronterface UI
- start command prompt "as administrator"
- cd to %USERPROFILE%/Desktop
- run 'listdll.exe pronterface' and capture the output
- compare with http://www.okob.net/projects/reprap_x2v3/pronterface_deps.txt  
- if seeing any differences in DLL versions or paths where the DLL is located try to figure out where that different DLL might have come from.
 
Short of installing to a different PC or in a virtual machine I do not see any other way of figuring out what went wrong and making it work for you.

IP Logged
Denis Bakin
YaBB Administrator
*****





   
WWW

Gender: male
Posts: 163
Re: Prontface UI
« Reply #8 on: Jun 21st, 2016, 8:13pm »
Quote Quote Modify Modify

It looks like you are using NVIDIA. You can try downloading and installing the latest video driver for that card from either your PC manufacturer or the NVIDIA web site.
« Last Edit: Jun 21st, 2016, 8:17pm by Denis Bakin » IP Logged

---------------------------
Denis Bakin
samo
YaBB Senior Member
****



I love YaBB 1G - SP1!

   


Posts: 31
Re: Prontface UI
« Reply #9 on: Jun 22nd, 2016, 4:45am »
Quote Quote Modify Modify

Thank you , i will go for it and will let you know
on Jun 21st, 2016, 8:13pm, Denis Bakin wrote:
It looks like you are using NVIDIA. You can try downloading and installing the latest video driver for that card from either your PC manufacturer or the NVIDIA web site.

IP Logged
samo
YaBB Senior Member
****



I love YaBB 1G - SP1!

   


Posts: 31
Re: Prontface UI
« Reply #10 on: Jul 7th, 2016, 6:13am »
Quote Quote Modify Modify

I checked everything except of change windows , i think problem becuz of my windows , need to install new one
IP Logged
Pages: 1  Reply Reply Notify of replies Notify of replies Send Topic Send Topic Print Print

« Previous topic | Next topic »

Home OkOb Web Forum » Powered by YaBB 1 Gold - SP 1.1!
YaBB © 2000-2003. All Rights Reserved.